Ar blogai rafinuotas aliejus?

  • Neginčijamas faktas, kad nerafinuotame aliejuje lieka daugiau biologiškai aktyvių medžiagų, tad jis labai vertingas kaip maisto produktas.
  • Tačiau toli gražu ne visada tai, ką valgome, mums priimtina naudoti kūno priežiūrai dėl savito kvapo, keistos konsistencijos, teplumo ar spalvos.
  • Grožio sritis kelia ir kitų, gana subtilių reikalavimų (stabilumas, tinkamas pH, galiojimo laikas, etc)
  • Kokį aliejų - rafinuotą ar nerafinuotą - geriau naudoti kosmetikos tikslams, vienareikšmiško atsakymo nėra. Labai svarbios yra gamybos proceso charakteristikos, kurias ne specialistui suvokti nėra paprasta.
  • Tam, kad aliejus būtų gyvas ir išlaikytų veikliąsias savybes, jis turi būti spaudžiamas tik šaltuoju būdu.
  • Valymas arba kitaip tariant rafinavimas kiek sumažina jo vertingumą, tačiau taip didėja jo pritaikymo aplinka.
  • Svarbiausia, kad gamybos procese būtų išvengta perkaitinimo, dezodoravimo, apdirbimo naftos produktais.
  • Pasirinkdami gamintojus mes susipažįstame su gamybos specifikacijomis ir nuolat ieškome patikimiausių partnerių.
  • Netrukus skyrelyje "Naujienos" pranešime apie naujus produktus, kurie jau keliauja pas mus iš Prancūzijos, Marselio uosto

santuoka.lt